Facebook hozzászólás
606

Quinoa saláta

A quinoát főzés előtt nagyon alaposan le kell öblíteni, ha ezt elmulasztjuk, ételünk keserű lehet. Érdemes sűrű szűrőt használnunk, netán gézzel kibélelni azt, hisz a magok nagyon kicsik.

Quinoa saláta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
3,5 dl főtt quinoa
1 avokádó felkockázva12 szem koktélparadicsom
1 csokor újhagyma
1 doboz vörös bab konzerv
1 kis doboz kukorica konzerv
friss petrezselyem

Öntet:
4 teáskanál olíva olaj
2 teáskanál borecet
fél teáskanál méz
fél teáskanál dijoni mustár

bors

Elkészítés:

A quinoát nagyon alaposan öblítsük le, majd kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg, hűtsük ki. Egy nagy tálban keverjük össze a zöldségeket, az avokádót kockára vágva, az újhagymát karikázva, a paradicsomot félbe vágva. A konzerveket öblítsük, majd csöpögtessük le, úgy tegyük a tálba. Végül keverjük bele a quinoát is, majd locsoljuk meg az öntettel.

Reggeli quinoa tál
Remekül kezdődik a napunk, ha első étkezésünk bőséggel tartalmaz quinoát. Tejben főzve, gyümölcsökkel társítva igazi reggeli csemege.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!