Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. december 12. 15:00 | Pammer Lívia

Quiche

A quiche olyan a franciáknak, mint az olaszoknak a pizza. Klasszikus francia étel, melynek alapja egy omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással nyakon öntjük, megsütjük.

Hozzávalók:
17 dkg búzaliszt
8 dkg zabpehely liszt
17 dkg hideg vaj
4 evőkanál hideg víz

Töltelék:
4 db tojás
2 dl tejszín
só, bors,
sajt ízlés szerint, én gouda sajtot használtam, de bármilyen sajttal elkészíthető
4 szelet sonka ( kis zsírréteggel rendelkező sült sonkát használtam )
1db friss paradicsom
2 szál friss zöldhagyma
2 gombafej

Elkészítés:
A tészta hozzávalói közül a liszteket összekevertem, sóztam,  majd belevágtam a hideg teavajat, és elmorzsoltam a liszttel. Hozzáadtam a vizet, alaposan eldolgoztam, gombóccá formáztam. 20 percig hűtőben pihent a tészta felhasználás előtt. Utána egy pitesütőt kivajaztam, beleigazítottam a kinyújtott tésztát, egyenletesen villával több helyen megszurkáltam,  majd 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt halvány színűre sütöttem.
A tojásokat kikevertem a tejszínnel, sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a kockázott sonkát, kockázott paradicsomot, karikára vágott zöldhagymát, és belereszeltem a gombákat. Ezután az apróra reszelt sajtot is beleszórtam, végül alaposan elvegyítettem, és az elősütött pitetésztára öntöttem egyenletesen rásimítva. Ezután visszatettem a sütőbe, és körülbelül 20-25 percig sütöttem. Mikor aranyszínű lett és megszilárdult, akkor vettem ki, majd a piteformában hagytam langyosra hűlni. Az eredmény egy omlós tésztaágyon pihenő krémes és ízes finomság lett, ami reggelire, vagy vacsorára kiváló választás. Lívia többi receptje blogján olvasható.

Francia hagymaleves, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

 

 

 

Aki gyors levesre számít, vagy kevés ideje van, ne ezt a levest főzze meg, mert ezt kavargatni kell, dédelgetni kell, hogy olyan legyen a végeredmény, amiért megéri a lábas fölött ácsorgás. Egy kis franciás hangulat a quiche elé. Receptje a képre kattintva elérhető.



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

nyár, padlizsán, panírozás, újkrumpli

Püspöklila padlizsán rántva

Ezt a zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, illetve A- és C-vitaminban.

Tovább
grill, kert, olaj, paradicsom

Sült paradicsomom grillpartihoz

Ezt a vicces kis grillkoronát először készítettem, de nagyon cuki! A sütés alatt lassan kinyílik a paradicsom! Isteni!

Tovább
fogyókúra, karalábé, sütő, vitamin

Egyszerű francia karalábém

A vadkáposztaként is ismert zöldség nem túl szép, de annál hasznosabb! Fogyókúrázóknak egyenesen mennyei! Edd nyersen is!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!