Facebook hozzászólás
573

Pulykás sült karfiolsaláta

Olyan zöldségeket és gyümölcsöket gyűjtött egy csokorba az egyik legnagyobb baromfitermékeket készítő cég háziasszonya, amelyek kiválóan illenek a pulykahúshoz, és persze az őszhöz! Most sokak kedvence, karfiol van soron. A keshudió, a méz, az áfonya teljesen megbolondítja!

Pulykás sült karfiolsaláta, Kép: Gallicoop
Kép: Gallicoop

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

  • 1 kis fej karfiol
  • 50 dkg pulykamell
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 szál zellerszár
  • 3 dkg kesudió
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 marék aszalt vörösáfonya
  • 1 csipet fahéj (őrölt)
  • 1 csipet mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 ek sherryecet
  • 1 ek méz (ízlés szerint)
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A karfiolt kis rózsákra szedjük, és össze forgatjuk 3 ek olívaolajjal, sóval és borssal. Egy sütőtálban szétterítjük és másfél óráig sütjük, amíg szépen megpirul. A sütőből kivéve kihűtjük. A húst falatnyi kockára vágjuk , és forró serpenyőben, kevés olajon aranybarnára pirítjuk. A kesudiót szétterítjük egy kis tálban és pár perc alatt a sütőben megpirítjuk. A zellert átlósan fél centis darabokra vágjuk, elkeverjük a kihűlt karfiollal, hússal, kesudióval, áfonyával. Az olajat összerázzuk az ecettel és a mézzel, fűszerezzük, majd összeforgatjuk a salátával. Ekkor már olyan éhes leszel, hogy nincs más hátra, mint egy pokrócba burkolózva átéled a mennyei ízeket! Jó étvágyat!

5 szuper őszi zöldség és gyümölcs pulykára hangolva
Megérkezett a hűvösebb ősz is, ilyenkor egyre jobban kívánjuk a tartalmas, főtt ételeket, mégsem szeretnénk tönkre tenni tavaszi-nyári diétánk eredményét! A dietetikusok által ajánlott zsírszegény és fehérjében gazdag pulykahús jól kombinálható a friss zöldségekkel, gyümölcsökkel – Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint. Gondosan olvasd el, és rájössz, hogy ma már nemcsak a szupermarketekben, hanem a piacon vagy a sarki zöldségesnél is rátalálsz az egészséges kellékekre!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!