Facebook hozzászólás
651

Pulykás pásztorpite az Alföldről

Készülj az ünnepekre, kezd hűtőtakarítással! Ez a remek, egyszerűen tökéletes recept erre teljesen alkalmas. Ebből-abból biztosan találsz egy kis maradékot. Jól kombináld össze, és egy remek vacsi vagy akár ebéd is – szó szerint – kisülhet belőle. A csúnya, sötét estéken ez bizony jól felmelegíti a lelked!

Pulykás pásztorpite, Kép: Gallicoop.hu
Pulykás pásztorpite, Kép: Gallicoop.hu

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 3 dl húsleves (kockából is jó)
  • 2 ág friss rozmaring
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 20 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 1 kg burgonya (főzni való)
  • 10 dkg puha vaj
  • 1,5 dl tej
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krumplit meghámozzuk, és apró kockára vágva annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Egy mélyebb serpenyőben a forró olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott lila- és fokhagymát. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.

Kedvencünk, a máj
Enni vagy nem enni, ez itt a kérdés. Mármint a belsőségek közül a májat. Tudvalévő ugyanis, hogy a máj a szervezet méreganyagainak kiszűrésére szolgáló szerv, és mint ilyen, nem biztos, hogy túlságosan egészséges.

Belereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a húslevest és a sűrített paradicsomot, és közepes lángon főzzük. Közben beleszórjuk az apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet, és jól elkeverjük. A végén a zöldborsót is hozzáadjuk, és még 5 percig főzzük. A megfőtt burgonyát lecsepegtetjük, áttörjük krumplinyomóval, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és alaposan elkeverjük. Ízlés szerint megsózzuk még. Egy mély, hőálló tálba beleöntjük a húsos ragut, rákanalazzuk a pürét, és a tetejét villával megcsíkozzuk, hogy csinosan megpiruljon. Kb. 35 perc alatt készre sütjük.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!