Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. január 31. 15:00 | László Márta

Pulykás lasagna falatok

Imádni való a pulykahús, mert elképesztően változatos, és közben nagyon egészséges fogásokat tudsz belőle készíteni. Mellesleg ismét főszerephez juthat a muffin-sütő! Szeretem ezeket a kis falatkákat, mert könnyen tálalhatók, nagyon finomak, és akár egy olasz mesterszakácsnak is becsületére válna.   

Pulykás lasagne-falatok, Kép: gallicoop.hu

Kép: gallicoop.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve megpirítjuk. Oregánóval fűszerezzük. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel. Húsz percig főzzük.

Közben a lasagnalapokat öt perc alatt előfőzzük, majd széles csíkokra vágjuk. Egy muffin-tepsi mélyedéseit megkenünk olajjal, és kibéleljük a tésztacsíkokkal. Beletöltjük a tölteléket, egy-egy falatnyi mozzarellát teszünk a tetejére és 20 perc alatt megsütjük. Salátaágyon tálaljuk.

Pikáns pulykahúsgolyók – egy kis bulihoz is
Itt a farsangi bulik ideje! Te mit készítesz például egy munkahelyi vidámkodásra? A mini fasírt már uncsi, de itt egy remek ötlet! Gyorsan elkészül, egy falat, könnyen be lehet kapni egy kis kenyérrel, mielőtt a forralt bor győz, és nem énekelsz bátran hülyeségeket a főnöködnek!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

burgonya, kacsa, majoránna, pünkösdi étek

Pünkösdi kacsaültem

Pünkösdkor a szárnyasok kerülnek előtérbe az ünnepi asztalon, például a rántott csirkék. Nos, én eldöntöttem, hogy újítok!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!