Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 08. 12:00 | Kandikó Éva

Prézlis karfiol

Mindig szerettem a karfiolt, már gyerekkoromban is, ami azért ritkaság a gyerekek körében. Nagymamám zseniálisan készítette ezt az egyszerű, ízletes ételt, a mai napig a számban érzem az ízét. Annyira megkívántam a minap, hogy nekiálltam, na nem mintha nagy munka lenne megcsinálni.

Prézlis karfiol, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol

fél liter tejföl
25 dkg prézli
olaj vagy zsír a prézli pirításához

Elkészítés:

A karfiolt sós vízben puhára főzöm. A víz legyen elég sós, különben az ételünk ízetlen lesz. Amikor a zöldség megfőtt, szűrjük le. Időközben megpiríthatjuk a prézlit is: a zsiradékon állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk a morzsát. Végül összeállítjuk az ételt: kiolajozott jénaiban elterítünk egy réteg karfiolt, szórunk rá a pirított morzsából, meglocsoljuk tejföllel. Még egy réteg karfiol, a maradék prézli az étel tetejére kerül, az egészet befedjük tejföllel. 190 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tejföl szép színt nem kapott. Ez nagyjából 20-25 perc.

Karfiolropogós, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

 

 

Csak azért nem készítem el minden nap, mert nincs az a mennyiség, amit ne tudnék belőle eltüntetni. Íze hasonlít a rakott karfioléra is, és a tócsniéra is, hidegen, melegen egyaránt addiktív. Receptért kattints a képre!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

hűsítő, meggy, tejföl, vörösbor

Boros meggyleves

Ezt a variációt inkább estére ajánlanám a teraszos beszélgetésekhez a bor miatt, de ha épp szabin vagy, hajrá!

Tovább
cserépedény, római tál, sör, szarvas

Részeges szarvasom

Én is attól tartottam, kiszárad. Ekkor jött a nagy felismerés, a római tál és a mikrohullámú sütő nagy találkozása!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!