Facebook hozzászólás
687

Pot au feu – fazék a tűzön

A pot au feu (ejtsd: potofő) egy jó erős marhahúsleves, zöldségekkel, burgonyával tálalva, bagettel, mustárral, tormával körítve. Legalább 3 órát fő, de tulajdonképpen sok teendő nincs vele. Mennyei étel!

Pot au feu, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
70 dkg marha lábszár
2 db marhapofa
30  dkg marha fartő
1 db velős csont
2 db vöröshagyma
2 db póréhagyma
5 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db karalábé
1 kis kelkáposzta
6 db közepes burgonya
1 db zeller
4 db szegfűszeg
kakukkfű, babérlevél, petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyákat félbe vágva egy edényben főzzük meg. A húsokat tegyük fazékba, öntsünk rá 4-5 liter vizet, tegyük bele a vöröshagymát, amibe beleszúrkáltuk a szegfűszegeket, és kezdjük el főzni. Kb. 2 órán át főzzük, időről időre szedjük le a habját. 2 óra elteltével jöhetnek a répák, a zeller,  karalábé és a fűszernövények. Néhány perccel később beletehetjük a kelkáposztát, újabb 10 perc múlva a póréhagymát. adja hozzá a répát, fehérrépát és a fűszernövényeket. 10 perc elteltével tegye hozzá a káposztát, még 10 perccel később a póréhagymát. 10 perccel a vége előtt tegye hozzá a velőcsontot is. Főzzük a levest addig, míg a zöldségek meg nem puhulnak. A levet szűrjük le, a marhahúst és a zöldségeket, valamint a krumplit külön tálon tálaljuk, és a levest is. Adhatunk mellé bagettet, a húshoz tormát, mustárt.

Hagymatorta
A hagyma a téli időszakban is megőrzi gazdag ásványianyag- és vitamintartalmát, így az egyik legfontosabb vírus- és baktériumölő. A hagymatorta Elzász tipikus étele, viszonylag gyorsan elkészíthető, tápláló, laktató egytál étel.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!