Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2014. január 15. 07:00 | PP-Eletforma

Póréhagymafelfújt – az isteni és gyors egytálas

Hagymát együnk hagymával, főként ha az influenzát szeretnénk megelőzni! Ez a gyors egytálétel nemcsak finom, hanem egészségmegőrző is. Szerintünk a család kedvence lesz.

Kép: pixabay

Hozzávalók

4 szál póréhagyma
20 deka sovány füstölt hús
3 tojás
1 tojássárgája
2,5 deci tejföl
5 deka frissen reszelt parmezán sajt
só, bors
egy csipetnyi  Cayenne-bors
egy csipetnyi őrölt szerecsendió
vaj (vagy margarin) a tál kikenéséhez

Elkészítése

A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, és körülbelül 3 centi vastag szeletekre vágjuk, majd forrásban lévő bő, sós vízben 3 percig blansírozzuk. Szitán átszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük.
A füstölt húst kis kockákra vágjuk.
A tojást a tojássárgájával, a tejföllel, a sajttal, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a Cayenne-borssal felverjük. Kivajazunk egy hőálló tálat, beletesszük a póréhagymát, meghintjük a füstölthúskockákkal, majd az egészet leöntjük az előbb felvert masszával. Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 40 percig sütjük.

A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

További ínycsiklandó receptek!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!