Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. március 11. 15:00 | Pammer Lívia

Pizzás töltött golyók

Aki szereti a pizzát, a calzonet az ezt is szeretni fogja. Foszlós kelt tésztába burkolt házi pizzakrém sajttal turbózva szorosan egymás mellé sorakoztatva majd aranyszínűre sütve… ugye már érzed is a friss tészta és a fűszerek illatát? Pammer Livi receptje a délutáni váratlan vendégeidet is meglepi majd! 

Pizzás töltött golyók, Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 deka pizzaliszt
  • 3 deka élesztő
  • kb. 2,5 dl langyos víz
  • kb. 4-5 evőkanálnyi olívaolaj
  • egy teáskanálnyi cukor
  • 1 csapott evőkanálnyi só

A pizzakrémhez:

Elkészítés:

Először a pizzakrémet készítjük el: a paradicsomszószba belekevertem az apróra vágott friss bazsalikomleveleket, az oregánót, és ezzel átkentem a darabolt, kézzel kör alakúra nyújtott tésztákat. A langyos vízbe belekevertem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoltam, és hagytam, hogy az élesztő elkezdjen dolgozni. A lisztet átszitáltam, a közepébe egy kis mélyedést készítettem, és ebbe öntöttem a felfutóban levő élesztőt. Letakartam egy konyharuhával és 10 percig pihenni hagytam.

Simit, a török finomság
Ha ízlett a fenti recept, itt egy másik Pammer Lívia konyhájából! Ígérem, ez is tetszeni fog! Aki járt már Törökországban, tudja, hogy szinte mindenhol belebotlunk ebbe a nagyszerű péksüteménybe. Kínálják utcán, teázókban, szállodák reggeli péksüteményei között. Finom kelt tészta, belül foszlós, kívül ropogós, mustmézbe és szezámmagba forgatott perec, aminek nem lehet ellenállni.

Ezután hozzáadtam a sót, és dagasztás közben hozzácsorgattam az olivaolajat. Szép, sima, rugalmas tésztát dagasztottam. Meleg helyen duplájára kelesztettem. Mikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítottam, majd 12 egyenlő darabra vágtam. Ha kisebb gombócokat akarunk akkor több kisebb méretű darabra vágjuk a tésztánkat.

A darabokra vágott tésztákat kézzel kör alakúra húzzuk, én kb fél ujjnyi vastagságúra húztam, majd átkentem a kész pizzaszósszal és egy kb 2×2 cm darab sajtot tettem a közepébe. A széleket összefogtam, gombócokat készítettem és  egy kapcsos formába szorosan egymás mellé tettem őket. Előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütöttem. Mikor elkészült, a kapcsot levettem róla. Átkenhetjük fokhagymás olívaolajjal , de ehetjük enélkül is. Egymás mellől szépen kiszedhető, a közepén puha a széleken finom ropogósra sült, a tészta belsejében pedig forró folyósra sült pizzakrémmel vegyült sajt vár ránk. Akár egy remek kártyaparti kísérője is lehet Pammer Lívia gusztusos receptje! Jó étvágyat!

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bab, bacon, Bud Spencer, marhaszegy

Babragu

Számos érdekességet kínálnak a húsokhoz a BBQ-partik mesterei. Ez a babragu még Bud Spencernek is ízlene!

Tovább
amerikai, BBQ, cheddar sajt, étvágygerjesztő, leves, tortilla chips

Tex-Mex leves

Egy igazi BBQ-parti bizony egy majd egynapos program. Ezért felvezetésnek íme, a híres Kiss-testvérek pompás ajánlata!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!