Facebook hozzászólás
228

Pizzáért ne menj étterembe!

Az olasz konyha egyik világszerte népszerű alkotása otthon is könnyen elkészíthető, nem kell rendelni, vagy étterembe menni érte. Próbáld ki ezt a nagyon egyszerű receptet, a gyerekek imádni fogják!

Kép: sxc

Hozzávalók
A tésztához:
50 deka liszt (fele-fele teljes kiőrlésű és sima)
1 deci olívaolaj
3,5 deci tej
1 élesztő

A feltéthez:

paradicsomszósz vagy tejföl
sonka vagy szalámi
sajt
fokhagyma, aki így szereti

Elkészítése
A megmelegített tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A kétféle lisztet összekeverjük, hozzátesszük az olajat, majd végül az élesztős tejet. Először fakanállal, majd kézzel jól összekeverjük, kicsit gyúrjuk, majd cipóba formázva meleg helyen 30 percig pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, előkészítjük a feltéteket: a sajtot lereszeljük, a sonkát, szalámit felszeleteljük, a fokhagymát megtisztítjuk. A feltét-összetevők variálhatók, lehet akár „vegyes” pizzát is készíteni.
Ezután a pizzatésztát óvatosan átgyúrjuk, kinyújtjuk, formázzuk, amilyenre akarjuk. Amíg a sütő bemelegszik, addig a tészta megint pihenhet egy kicsit, majd rövid ideig elősüthetjük, hogy a nedves feltétektől ne nagyon ázzon el. Pár perc szikkasztás után a forró tésztára rákenhetjük a szószokat, majd tegyük rá a húsféléket, végül szórjuk meg sajttal, és süssük készre.

 

Életforma-tippek

Ha túl sok lett a tészta, a maradékot nyugodtan betehetjük a fagyasztóba, akár formára nyújtva.

Pizzát ugyan bármilyen sütőlapon vagy akár tepsiben is lehet készíteni, azért a pizzasütőlapokon finomabb lesz a tészta. Éppen ezért ajánljuk az Életforma Shopnak ezt az újdonságát, amelyhez ráadásul egy vágóeszköz is tartozik. Ez azért is nagyon jó, mert ki ne birkózott volna már egy szép pizzával, hogy jól el tudja vágni? Nos, ezzel a kis rollerrel ez nem gond többé! A készlet ára: 2 990 forint.

További Életforma-receptek itt!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!