Facebook hozzászólás
282

Pisztráng roston mandulával, zöldségnyárssal

A pisztráng legzamatosabb halaink egyike, roston elkészítve pedig még azoknak is érdemes megpróbálkozniuk vele, akik nem különösebben rajonganak a halakért. A grill adta különleges illat, aroma és a vele együtt készített zöldségek felejthetetlen nyári élménnyé teszik.

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
egy 30-35 dekás pisztráng személyenként
zöldségek ízlés szerint (cukkíni, padlizsán, lilahagyma, paprika, gomba)
vöröshagyma
fokhagyma
bazsalikom
mustármag
koriander
citrom
szárított őrölt gyömbér
póréhagyma
1,5 deci száraz fehérbor
8 deka teavaj
só, őrölt fehér bors.

Elkészítése
Az előkészített, megmosott pisztráng hasüregét besózzuk, és friss bazsalikomot, szeletelt vöröshagymát és fokhagymagerezdeket teszünk bele, majd egész mustármaggal is megszórjuk. A feldarabolt zöldségeket egy keverőtálba tesszük, megszórjuk őrölt korianderrel, kevés őrölt fehér borssal és szárított őrölt gyömbérrel, majd összekeverjük úgy, hogy a fűszerek mindenhol érjék a zöldségdarabokat. Ezután nyársra húzzuk őket. Sót csak sütés után tegyünk rá. Grillrácson a zöldségnyársat és a hal mindkét oldalát megsütjük. Fontos, hogy jól átsüljön, de nem száradjon ki.
A mártáshoz fél szál apróra vágott póréhagymát a teavajban feltesszük párolni, sózzuk, borsozzuk, s amikor kezd összeesni, ráöntjük a fehérbort, és közepes erősségű tűzön megpároljuk. Ízesítésként rácsavarjuk egy fél citrom levét, és megszórjuk egy teáskanálnyi őrölt szárított gyömbérrel. Tálalás előtt a pisztrángot megszórjuk pirított szeletelt mandulával. A mártást külön adjuk hozzá.

Életforma-tippek

Kézenfekvő lenne kerti grillsütőt ajánlani ehhez a recepthez, természetesen vannak ilyenek az Életforma Shopban.

Most mégis inkább egy asztali grillező szettet ajánlanánk – gondolva azokra, akiknek nincs kertjük vagy olyan erkélyük, ahol grillezhetnének -, ez ugyanis gáztűzhelyen is remekül pótolja a kerti rostsütőt. Ára: 3 990 forint. Pár kiegészítőre is felhívjuk a figyelmedet, hiszen egy grilltálszett nemcsak sütögetéskor jöhet jól, egy halkiszedő lapát meg pláne nem.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!