Facebook hozzászólás
833

Pikáns virslitorta

Aki szereti a virslit, de már kicsit unja az egyszerű „kifőzős” változatát, annak ajánljuk ezt az egyszerű és pikáns tortát. Az egész család jól lakhat vele, és garantáltan az egyik legkedveltebb  vacsorája lesz.

Kép: PP archív

Hozzávalók:

30 deka liszt
15 deka vaj
2 egész tojás
2 tojássárgája
3 fej vöröshagyma
15 deka füstölt szalonna
3 pár virsli
1 csokor petrezselyemzöld
2,5 deci tejföl
2 evőkanál zsemlemorzsa
liszt a nyújtáshoz
só, bors
zsiradék a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A lisztből, vajból, 1 egész tojásból és fél teáskanál sóból gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk. Letakarjuk, majd hideg helyen fél órát pihentetjük.
Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Felkockázzuk a szalonnát is, majd serpenyőben ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a hagymát. és együtt pirítjuk aranybarnára.
A virslit karikára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, felaprítjuk.
A tejfölt elkeverjük a maradék egész tojással, a két tojássárgájával és a petrezselyemzölddel, majd hozzáadjuk a szalonnás hagymát és a virslit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.A tésztát lisztezett gyúródeszkán kör alakúra kisodorjuk. Egy körülbelül 24 centi átmérőjű kerek tortaformát kizsírozunk, kibéleljük a tésztával, hogy mintegy 3 centi magas pereme legyen. Az alját villával megszurkáljuk, majd meghintjük zsemlemorzsával. Végül ráöntjük a virslis tölteléket, és előmelegített sütőben (200 fokon) 45 percig sütjük.

Parasztreggeli
Ez a remek egytálétel nemcsak laktató reggelinek, hanem gyors ebédnek, és meleg vacsorának is kitűnő. Még a váratlan vendéget is “beetethetjük” vele. Nem éppen a fogyókúrázóknak ajánljuk…

 

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!