Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 17. 15:25 | László Márta

Petrezselymes újkrumplim nemcsak vasárnapi köretnek

Sokan kérdezték már tőlem, hogy nekem miért sikerül mindig az újkrumpli, soha nem ég le az ünnepi ebéd fénypontja. Szerintem ez nem titok, de megosztom Veletek a receptemet! Így biztosan nem fogtok csalódni benne! Annnyira finom, hogy van, aki ilyenkor salátával főételnek is kínálja! Remek választás! Éljen a nyár!

Újkrupli petrezselyem zöldjével, Kép: László Márta

Újkrumpli petrezselyem zöldjével – még előtte…, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1 kg újkrumpli
  • 2 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A burgonyát tedd először enyhén sós vízbe, majd az erre “kiképzett” kesztyűvel vagy egyszerű dörzsiszvaccsal kicsit csutakold meg a szemeket. Nagyon nem kell, mert a héja is nagyon finom! A kisebb darabokat nyugodtan hagyd egyben, a nagyobbakat karikázd fel. Öntsd az egészer a forró zsíba, és fedő alatt párold. (Lehetőleg olyan edényt válassz, hogy minden kis darabka érintkezhessen a zsírral!) Az újkrumplihoz általában nem kell víz, mert még van benne bőven, de ha úgy látod, hogy kezd égni, adj hozzá egy kicsit. Soha ne keverd, csak rázogasd, különben összetörik. Ha puha, sózd meg, és hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel! Varázslatos! Jó étvágyat hozzá!

Újburgonya saláta joghurtos öntettel
Lassan, de megjelent az újkrumpli is, amit a magam részéről türelmetlenül várok, hiszen a tavaszban – a zöldborsó után – szerintem ez a legjobb dolog. Salátának is kitűnő, nemcsak köretnek. Szeretettel ajánlom kolléganőm receptjét!

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bab, bacon, Bud Spencer, marhaszegy

Babragu

Számos érdekességet kínálnak a húsokhoz a BBQ-partik mesterei. Ez a babragu még Bud Spencernek is ízlene!

Tovább
amerikai, BBQ, cheddar sajt, étvágygerjesztő, leves, tortilla chips

Tex-Mex leves

Egy igazi BBQ-parti bizony egy majd egynapos program. Ezért felvezetésnek íme, a híres Kiss-testvérek pompás ajánlata!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!