Facebook hozzászólás
1 394

Paszternák leves

A paszternákot sokkal kevesebben ismerik, mint a fehérrépát, és még ennél is kevesebben használják. Pedig jellegzetes, már-már parfümös ízével közszeretetnek örvendhetne.en ismerik, mint a fehérrépát, és még ennél is kevesebben használják. Pedig jellegzetes, már-már parfümös ízével közszeretetnek örvendhetne.

Paszternák leves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
40 dkg paszternák apróra vágva
5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
fél teáskanál kurkuma
2 evőkanál currypor
1,5 liter zöldség alaplé
2 dl kókusztej
4 evőkanál friss koriander vagy petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A vajon megdinszteltem a kétféle hagymát, hozzáadtam a paszternákot, és megszórtam a kurkumával és a curryvel. Néhány percig kevergettem, amíg a fűszerek illatozni nem kezdtek, akkor felöntöttem a zöldség alaplével (bio leveskockát használtam), és lassú tűzön a paszternák puhulásáig főztem a levest.

Turmixban pépesítettem, visszaöntöttem a főzőedénybe, majd hozzáadtam a kókusztejet, sóztam, borsoztam. Felforrósítottam, de nem forraltam a levest már. Tálalás előtt beleszórtam a petrezselymet és a londoni koriander szállítmány magam szárította maradékát. Az eredeti recept vadrizst ajánl hozzá levesbetétként, nekem az most nem volt itthon, úgyhogy egyszerű kerekszemű rizst főztem hozzá sós vízben betétként, úgy is finom volt.

Sütőtök krémleves
A sütőtökből sokféle ételt készíthetünk, a legismertebb és legnépszerűbb a krémleves. Érdemes kipróbálni!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!