Facebook hozzászólás
334

Páratlan sajtkrémleves burgonygombóccal

Imádom a sajtot! No, és ebből most még egy leves is, az már pazar ötlet! Hát még milyen finom! A pápai Villa Classica séfje ezt biztosan tudta, amikor a férjemnek elkészítette ezt a remek levest! A cég munkatársa, Bódi Tünde azt is elmondta, hogy különlegességük nemcsak nekünk, hanem a sok-sok országból érkező vendégüknek is nagyon ízlik.

Sajtleves Villa Classica módra, Kép: László Márta
Sajtleves Villa Classica módra, Kép: László Márta

Hozzávalók a leveshez:

  • 40 dkg natúr krémsajt
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 dl zöldségalaplé vagy víz
  • só, bors ízlés szerint

Hozzávalók a burgonyagombóccal:

  • 35 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • bors
  • fokhagyma
  • 10 dkg sajtkrém

Elkészítés:

Forrald fel  a sajtlevesalapot, majd készíts 20 dkg lisztből és kb. 1,5 dl tejszínből habarást. Mindezt add hozzá a levesalaphoz, jól forrald össze, majd fogd a botmixert, és elegyítsd össze. Szűrd át, ízesítsd kockára vágott metélő hagymával, szegfűgombával, esetleg gomba chipsszel. Kínáld sajttal töltött burgonyagombóccal, aminek itt a receptje!

Készíts a hagyományos módon burgonyás tésztát (mint például a szilvás gombócnál). Formálj szilva nagyságú gombócokat. Töltsd meg sajtkrémmel őket, majd főzd ki forró sós vízben 3-4 perc alatt.

Ez bizony jó lesz!

Ez is nagyon izgi!
Zöldfűszeres hagymaleves sajtos lángoskával: ezt a leves egy népszerű budapesti étteremben kóstoltam először. Nagyon ízlett a lángoskával együtt.A baj csak az, hogy utána már nem fért belém semmi! Nagyon laktató! Ezt is kóstold meg!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!