Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 26. 12:00 | Hajós Ágnes

Parasztreggeli

Legalább hétvégenként engedjünk meg magunknak egy kényelmes, tartalmas reggelit, legyen ez mondjuk a parasztreggeli!

Parasztreggeli, Kép: Hajós Ágnes

Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 4 főre:

1 nagy főtt krumpli
10 dkg húsos szalonna
10 dkg füstölt sonka
1 nagy hagyma
1 nagy paprika
8 tojás
1 csokor petrezselyem
só, bors, pirospaprika

Hozzávalók:
A szalonnát felcsíkozzuk, egy nagy serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a zsírját. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a durvára vágott hagymát és a felkockázott sonkát, paprikát és krumplit. Addig pirítjuk így együtt kevergetve, míg a hagyma üveges lesz, a sonka és a krumpli pedig itt-ott megpirul.
Közben a tojásokat elhabarjuk egy nagyon kis sóval (a szalonna és a sonka is sós!), szép adag borssal és egy csipet pirospaprikával.
A serpenyőbe öntjük, közepesre vesszük a lángot és időnként megkeverve ízlés szerinti állagúra sütjük.
Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.

Pirítósban sült tükörtojás
A parasztreggeli mellett van még egy étel, amiért megőrülünk, olyan finom, ez pedig a pirítósban sült tükörtojás. Vasárnap reggelre kitűnő választás.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!