Facebook hozzászólás
420

Panírozott csirke csevap

Eszméletlen finom és nagyon gyors vacsorával lephetjük meg a családot, ha van otthon egy kis darált csirkehúsunk. Laktató és igazán különleges csirkés egytálételt dobhatunk össze percek alatt. Szerb receptet ajánlunk.

Tejföllel vagy egy kis fokhagymamártással is megöntözhetjük

Hozzávalók:

  • 18 deka zsemlemorzsa
  • 25 deka darált csirkehús,
  • 1 kisebb póréhagyma apróra vágva,
  • 1 kiskanál mustár,
  • 2 tojás,
  • 4 kanál tej,
  • apróra vágott petrezselyemzöld,
  • só, bors.
  • a panírhoz prézli és olaj a sütéshez
Elkészítés.
A felmelegített tejbe beletesszük a kenyér(vagy zsemle)morzsát, majd a darált hússal össze dolgozzuk, sózzuk borsozzuk.Hozzáadjuk a póréhagymát, petrezselyem zöldjét és a 2 tojás sárgáját, majd ismét összedolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a masszába. Csevapokat( rudacskákat) formálunk belőlük, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. tetszőleges szósszal vagy savanyúsággal tálaljuk.
Ha szereted a csirkehúst, akkor ezt a szalonnás változatot is imádni fogod! Íme a receptje!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!