Facebook hozzászólás
872

Paleo gesztenyés alagút Putóczki Gáborné konyhájából

Olvasónk párja egészségügyi állapota miatt gluténmentesen étkeznek, és most ismerkednek a paleo étkezés szabályaival is. Ezt a gesztenyés alagutat azonban bárki megkóstolja, imádni fogja.

Paleo gesztenyés alagút, Kép: Putóczki Gáborné
Kép: Putóczki Gáborné

Hozzávalók: 

A piskótához:
6 db tojás
6 dkg eritrit
4 dkg gesztenyeliszt
2 dkg kókuszliszt

A krémhez:
37,5 dkg gesztenye massza (natúr)
6 dkg eritrit
2 dkg olvasztott kókuszzsír
1 ek kókusztejszín

A mázhoz:10 dkg  steviával édesített GM étcsoki
1 ek szőlőmag olaj

Elkészítés: 
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját, a kétféle lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, és a piskótával kibéleljük úgy, hogy maradjon egy épp megfelelő méretű darab, amivel majd befedjük a krémet.

A krémhez valókat simára keverjük, és a tésztával kibélelt formába öntjük. Befedjük a maradék piskótával, és alaposan lehűtjük. (Nálam 1 éjszaka volt). Kiborítjuk a formából, és vízgőz felett olvasztott csokival – amihez egy evőkanál szőlőmagolajat kevertünk -, bevonjuk. Miután  a csoki megszilárdult, forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük is.

Vizes piskóta- kezdőknek is
Bár a kezdő háziasszonyok a kész tortalapokat és piskótatekercseket vásárolják meg nagy előszeretettel, a házi friss változatnak nincs párja. Próbálja ki, ízleni fog!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!