Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. február 06. 12:00 | bulkshop.hu

Palacsinta egészségesen

Az alábbi receptben egy könnyű, egészséges verziót mutatunk be, amely a hagyományokkal ellentétben nem búzalisztből, hanem zabpehelylisztből, tehéntej felhasználása nélkül készül. Amelyet nyugodtan, „lelkiismereti” nehézségek nélkül fogyaszthatunk.

Egészséges palacsinta, Kép: bulkshop.hu

Kép: bulkshop.hu

15 db palacsintához:
2 egész tojás
1,5 bögre kókusztej (a kókusztej kókusztejporból is készülhet, 1 bögre vízhez 2 evőkanál tejport számítva)
1,5 bögre zabpehelyliszt
1 – 2 evőkanál barna nádcukor vagy eritritol
víz
1 mokkáskanál szódabikarbóna

A massza hajlamos a sűrűsödésre, lehet, hogy sütés közben egy kicsi vizet hozzá kell majd pótolnunk.
1 késhegynyi/mokkáskanálnyi szódabikarbóna (el is hagyható, de a szódabikarbónától a palacsintatésztánk könnyebb lesz, igaz picit lukacsos is).
2-3 vevőkanál napraforgóolaj a sütéshez (más zsiradékot is használhatunk, ami van otthon)

A töltelékhez
Bármilyen lekvár
1 evőkanál eritriollal vagy barna nádcukorral összedarált 1/2 kávéskanál fahéj
1 evőkanál eritriollal vagy barna nádcukorral összedarált 1 púpozott kávéskanál kakaó

Elkészítés:
A tojást és a kókusztejet tegyük egy edénybe, szórjuk rá a lisztet és keverjük össze. Hígítsuk vízzel addig, míg a szokásos, palacsintatészta  állagú masszát nem kapunk, amely jól folyik, és könnyen szétterül a serpenyőben.
Kavarjuk hozzá a cukrot és a szódabikarbónát is. 10 percig hagyjuk a keveréket pihenni.
Nagyon kevés zsiradékon süssük a palacsintákat úgy, hogy az aljukat kissé alaposabban megsütjük, úgy könnyedén megfordíthatók. Az elkészült palacsintákat töltsük tetszés szerinti töltelékkel.

Csodapalacsinta
Babapiskótából, palacsintából és háromféle pudingból áll ez a torta, ami látványosan szeletelhető, és igazán meglepő kombináció.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

nyár, padlizsán, panírozás, újkrumpli

Püspöklila padlizsán rántva

Ezt a zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, illetve A- és C-vitaminban.

Tovább
grill, kert, olaj, paradicsom

Sült paradicsomom grillpartihoz

Ezt a vicces kis grillkoronát először készítettem, de nagyon cuki! A sütés alatt lassan kinyílik a paradicsom! Isteni!

Tovább
fogyókúra, karalábé, sütő, vitamin

Egyszerű francia karalábém

A vadkáposztaként is ismert zöldség nem túl szép, de annál hasznosabb! Fogyókúrázóknak egyenesen mennyei! Edd nyersen is!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!