Facebook hozzászólás
459

Padlizsános lecsó

A szokásos hagyma-paprika-paradicsom triumvirátusba most nem csak a színe, hanem az íze miatt is belecsempésztük a padlizsánt. Annyira finom lett, hogy másnap meg kellett ismételnünk a lecsós menüt.

Tojásgyümölcsnek is hívják Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 3 fej hagyma ,
  • 1 kg paprika,
  • 2 darab padlizsán,
  • 3/4 kg paradicsom,
  • só, fokhagyma, chillipaprika, szezámmag

Elkészítés:
A hagymát kis kockákra, a paprikát szeletekre, majd kockákra vágjuk. a paradicsomot pár percre forró vízbe dobjuk, majd kihalásszuk, így könnyen lejön a héja (amit boldogan le is húzunk), majd nyolcadoljuk. a padlizsánt sütőben minden oldalon picit átsütünk, neki így jön le könnyen a héja, meghámozzuk, daraboljuk, sózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Lemossuk. A hagymát üvegesre pirítjuk kevés olajon, majd beledobáljuk a paprikát és a padlizsánt, kicsit azt is odapirongatjuk, jöhet a paradicsom, és kevergetve főzni kezdjük. jöhetnek a fűszerek, és addig főzzük, míg jól szét nem főtt minden (igazából úgy jó, ha nem totálpépes, hanem még lehet látni a zöldséghatárokat).

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!