Facebook hozzászólás
319

Őszibarackos fánk

A fánk sokak kedvence, igazi családias édesség, de azt gondolnánk, a meleg nyári napokra nem igazán való. Az alábbi gyümölcsös verzió rácáfol erre. Érdemes kipróbálni!

Kép:sxc

Hozzávalók:

8 darab nem túl érett őszibarack,
2 tojás,
20 deka liszt
2 deci tej,
5 deka vaj,
olaj a sütéshez,
pici só,
fahéjas porcukor.

Elkészítése:

a lisztet a tojások sárgájával és a tejjel, a pici sóval habosra keverjük, majd belekeverjük a keményre vert fehérjét is. A kimagozott elfelezett gyümölcsöket egyenként a tésztamasszába forgatjuk, majd forró olajban szép aranysárgára sütjük. Leitatjuk róluk az olajat, tálra szedjük, és meghintjük fahéjas porcukorral. Őszbaracklekvárt adhatunk mellé. (Készíthetjük bármilyen idénygyümölccsel!)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!