Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 08. 17:02 | László Márta

Őszibarackbólém a közelgő kerti partimra, de ez még titok!

Mostanában kevésbé divatos ital a bólé, de annál finomabb! Tudni kell, hogy akkor a legjobb, amikor a nyers gyümölcs leve, és az italok aromája, ízvilága megfelelő mélységben keveredik. Csakis jégbe hűtött pezsgőt használj! Ha nem mered bevállalni, helyette önts bele szénsavas ásványvizet a legvégén. Léteznek igazi, nagy bóléstálak üveg merőkanállal, de poharakba öntve is kínálhatod. Ha nagy a meleg a kerti partin, csak tálalás előtt vedd ki a hűtőből, és frissen adagold a poharakba. Így lassabban melegszik fel! Adhatsz hozzá kis színes vagy fa pálcikákat a barackok kipecázásához! 

Őszibarack közeli, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

A barackokat megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Elterítjük egy mély tálban, és megszórjuk a porcukorral. Így kell hagyni legalább egy órát, hogy levet engedjen. Ezután önjük hozzá a bort, a konyakot (esetleg helyette a likőrt). Keverjük át az egészet, és tgegyük hűtőbe kb. 2 órára. Amikor eljön a tálalás nagy pillanata, nyakon öntjük egy üveg pezsgővel, és kész a nagy mű! Az alkotó, vagyis Te pihensz, és bezsebeled a dicséreteket! Egészségetekre!Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!