Facebook hozzászólás
295

Őszi vitaminbomba – P&P-módra

Nyilván nem lep meg senkit, hogy a Piac és Profit hölgyei is ugyanúgy cserélgetik a recepteket, mint minden más munkahelyen. Csarkó Judit divízió igazgató még kóstolót is hozott ma reggel legfrissebb találmányából. Kóstold meg, nagyon egészséges, két aranyos kisiskolás gyereke is ezt kapta a reggeli mellé! Próbáljátok ki!   

Hozzávalók:

Kép: Csarkó Judit
  • 1 sütőtök – kb. másfél kilós, olyan „amerikai forma”
  • 3-4 db alma
  • 1 liter 100%-os narancslé
  • fahéj, szegfűszeg
  • ízlés szerint gyömbér

Elkészítés:

A sütőtököt megtisztítom, felvágom és sütőben megsütöm. Ha kevesebb macerát szeretnél, vagy nincs sütőd, akkor meg is lehet főzni a kockára vágott tököt. Az almákat is meghámozom, kockázom és szegfűszeggel, fahéjjal cukorral vagy természetese édesítővel megfőzöm. A sütőben sült tököt kikanalazom a héjából és a főtt almához adom, majd hozzáöntöm a narancslevet és az egészet botmixerrel simára keverem. Azt a levet is beleöntöm, amiben az alma főtt! Azzal együtt mehet a mixelés, így nem lesz túl sűrű.

Kép: Csarkó Judit

Az édességét, savasságát ízlés szerint beállítjuk, édesítővel, cukorral, citromlével. Én egy csipet sót is szoktam hozzá adni, így még teljesebb lesz az íz. Ha valaki szereti, tehet bele gyömbért is, isteni őszi innivaló! Hűtőben 2-3 napig is eláll, ebből a mennyiségből majdnem 5 liter lesz!

A sütőtök gazdag kalciumban, cinkben, magnéziumban, rézben, vasban, foszforban, C-vitaminban és karotinban is! Fontos egészségmegőrző, gyógyító hatása.

Ha kedveled a sütőtököt, itt egy remek, könnyű omlett receptje is! Jó étvágyat kíván a P&P!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!