Facebook hozzászólás
477

Őszi álom – a sült körte!

Keresztlányom elképesztő lelkesedéssel ügyködik a konyhában! Ez egyik újítása, és igazán remek! Minden adott hozzá ilyenkor ősszel! Ha igazán kényeztetni szeretnéd a párodat, nosza! Ez biztos bejön – már ha ínyenc! Azt javaslom, emlékezz erre az oldalra, még karácsony környékén is jól jöhet!   

Hozzávalók:

Sült körte készen, Kép: Muladi Eszter
Kép: Muladi Eszter
  • 1 nagy körte
  • 1 darab csillagánizs
  • 1 rúd fahéj
  • 0,5 kávéskanálnyi őrölt fahéj
  • 1 marék dió
  • 0,5 marék aszalt áfonya
  • 2-3 cl Amaretto vagy rum
  • 0,5 citrom
  • egy kevés méz
Elkészítés: 
Aprítsd fel az aszalt áfonyát, majd bő fél órára áztasd be az Amaretto likőrbe vagy a rumba. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra. Hámozd meg a körtét, vágd ketté, magházát vedd ki. Nagyjából 3 ujjnyi vizet engedj egy lábasba, tedd bele a csillagánizst és a fahéjrudat. Együtt 10 perig lassú tűzön, fedő alatt forrald csendesen. Ezt követően add hozzá a fél citrom levét, rakd bele a félbevágott körtét a fűszeres főzetbe és további 8-10 percig párold lassú tűzön. Közben a diót daráld le, majd egy egy serpenyőben pirítsd meg. Add hozzá az őrölt fahéjat, a felaprított áfonyát, egy kevés mézet és egy keveset az áztatásból megmaradt Amaretto-ból. A megfőtt körtét tedd sütőbe, simítsd bele a diós tölteléket. Tedd be 20 percre a 160 fokra előmelegített sütőbe. Ha kész, kis mézet, esetleg felolvasztott csokoládét vagy mogyorókrémet csurgathatsz a tetejére, és megszórhatod egy leheletnyi fahéjjal.
Mennyei még belegondolni is! Jó étvágyat!
Ha imádod a körtét, ne tétovázz, itt másik remek recept!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!