Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2012. augusztus 20. 17:05 | PP-Eletforma

Örökségem ez a hagymatorta recept

Vannak olyan ételek, amelyek örökségül maradnak ránk a megsárgult receptfüzetek lapjairól. Ilyen ez a kalóriadús hagymatorta is, melyet anno a nagyim készített. Fenséges egytálétel.

HAGYMATORTA

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg szalonna, 40 dkg vöröshagyma, 4 egész tojás, 1 dl tejszín, 4 evőkanál tej, 15 dkg füstölt sajt, 2 kávéskanál ecet, só, bors, szerecsendió.

Elkészítés: A 30 dkg lisztet egy tálba szitáljuk, két csipet sóval elkeverjük, majd a belereszelt 15 dkg vajjal összemorzsoljuk. Kb. 8-10 evőkanál langyos vizet és két kávéskanál ecetet teszünk hozzá, és simára kidolgozzuk. Lisztezett deszkára téve 30 percig pihentetjük.

Közben 10-15 dkg szalonnát apró kockákra vágunk, 40 dkg hagymát megtisztítunk, és vékony csíkokra vágunk. A szalonnát egy serpenyőben üvegesre sütjük, hozzáadjuk a hagymát, és összepároljuk. Egy edénybe feltörünk 4 tojást, majd habosra felverjük. Hozzáteszünk 1 dl tejszínt és 4 evőkanál tejet. Kevés sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és az egészet jó erősen felverjük.

A tésztát a lisztezett deszkán kb.3 mm vastagságú kerek lappá nyújtjuk, majd kizsírozott, kerek sütőformába tesszük, villával párszor megszurkodjuk. Rászórunk 3-4 evőkanál reszelt füstölt sajtot, majd a szalonnás-hagymás masszát egyenletesen elterítjük rajta. Végezetül a tojásos tejjel leöntjük.

A 240 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük.

Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!