Facebook hozzászólás
1 853

Óriás kelt csiga – fetasajtos töltelékkel

Sokféle kelt tésztát ettük már, no de ilyen különleges ízesítésűt még mi sem! Az oreganos feta sajtos töltelék nem éppen szokványos a hazai kelt tészták között. Egy jó gulyás leves mellé egyszerűen felejthetetlen! No és látványnak sem utolsó!

Igazán különleges ízhatású kelt tészta
Igazán különleges ízhatású kelt tészta

Hozzávalók:

Tésztához:
50 deka liszt
1 csomag száraz élesztő
1/2 kanál só
pici cukor
1 kanál olaj
langyos víz

Töltelék:
200g feta sajt
3 kanál olíva olaj
1 kiskanál oregano

Tetejére: 1 tojás sárgája, 3-4 kanál szezámmag

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból könnyen gyúrható tésztát készítünk ( ha szükséges, akkor adjunk hozzá egy kevés langyos vizet dagasztás közben) Pihentetjük kb 3o percet, majd kinyújtjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket: a fetasajtot az előírt olajmennyiséggel simára keverjük, és az oreganoval ízesítjük. A  kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük az olajjal, rárakjuk az oreganos tölteléket, és feltekerjük. Csiga formában beletesszük a kiolajozott edénybe (lehet egy nagyobb tortaforma, de egy tepsi is megteszi) megkenjük tojás sárgával, megszórjuk szezám maggal, és ismét kb 3o percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 18o fokon aranybarnára sütjük (kb 35-4o perc a sütési idő).

A szezámmagos kelt rózsatortát már megsütötted? Kicsit hasonlóan, ám töltelék nélkül készül.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!