Facebook hozzászólás
259

Olasz polpettone gluténmentesen

Polpettone magyarul egybesült fasírt, kicsit hasonlít a Stefánia vagdaltra, csak a fűszerezése sokkal gyengédebb és olaszosabb. Ez a változat pedig hús nélkül készült.

Olasz polpettone, Kép: majomkenyer.hu
Kép: majomkenyer.hu

Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kevés póréhagyma
petrezselyem
valamilyen zöld növény (sóska, spenót) de ez elhagyható
3 tojás
kukoricadara
1 leveskocka
2 db krumpli
őrölt oregánó
őrölt rozmaring
valamilyen kemény füstölt sajt
vaj
olivaolaj

Elkészítés:
A zöldségeket megfőzzük úgy, mintha levest készítenénk belőle. Ha kicsit hűlt, akkor átöntjük egy olyan edénybe, amiben tudunk turmixolni. Ráütjük a három tojást, és összeturmixoljuk őket. Ha ez megvan, akkor addig sűrítjük a kukoricadarával, ameddig olyan állaga nem lesz, mint a krumplipürének. Fűszerezzük oregánóval, rozmaringgal.
Egy tepsit kivajazunk, meghintjük kukoricadarával vagy valamilyen GM liszttel, ki hogyan szereti. Ebbe tesszük a masszát, elsimítjuk, és a tetejére rengeteg sajtot reszelünk. Az egészet betesszük a sütőbe, és kb. 180 fokon 20 percig sütjük. Akkor jó, ha sajt már pirulgatni kezd. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Forrás: majomkenyer.hu

Olasz burgonyatorta
Az olaszok mindig is tudták a tutit, főleg ha főzésről volt szó. Gondolnád, hogy főtt krumpliból pompás édességet lehet varázsolni? Én is csak meregettem a szemem, mikor találkoztam a recepttel, és muszáj volt kipróbálni. Bizony, a végeredmény igencsak jó lett!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!