Facebook hozzászólás
1 598

Októberi mákos kevert – csokis, lekváros mázzal

A mák virágja gyönyörű, a mák egészséges, és amúgy minden mákos tésztát és desszertet imádok. Például ezt a majdnem hagyományos mákos kevertet is, amiben egy kanál liszt sincs. De nem csak ettől különleges, hanem a lekváros-csokis máztól is.

14341919_1356309961063147_1600484553_nmákosHozzávalók:

Tészta:
6 tojás
18 deka cukor
18 deka vaj
28 deka darált mák
5 dkg csoki
1 kk rum

máz
10 deka  étcsoki
1.kanál porcukor
3 kanál olaj
baracklekvár

Elkészítés:
A tojássárgáját és a fehérjét szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját, a cukrot, a vajat, a mákot, a lereszelt csokoládét és a kevés rumot összekeverjük, majd a habbá vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.18o fokon előmelegített sütőben kb 3o percig (tűpróbáig) sütjük.
Még melegen megkenjük a baracklekvárral, és ráöntjük a csokis mázt.
Csokis máz: A feldarabolt csokit felolvasztjuk, a porcukorral összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és pár percig „összefőzzük”.
Igazán egyszerű, de egyben ünnepi is, ez a kakaós málnakrémes kevert is! Tetszeni fog! Ám ha még több mákos sütit ennél, ajánlhatunk rétest, de egy mákos-joghurtos csodát is!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!