Facebook hozzászólás
530

Nyúlhúskrém, almás répasalátával és házi kenyérrel:

Igazi vendégvárós húskrém Max konyhájából. Mint megszokhattuk, ismét egy remek kis receptet kapunk! Tehát, szálasra vágott húsból készül, óvatosan fűszerezve, megőrizve a nyúlhús értékeit.

Nyulas kence, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

Nyúlkrém: 

Almás répa saláta:

  • 1 közepes, kemény alma
  • 3-4 sárgarépa
  • 1 narancs
  • 1 tojássárgája
  • 2-3 ek joghurt
  • mustár
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A nyúlhúst mossuk meg, majd egy párolóbetétes edényben pároljuk puhára. A húst előtte ne ízesítsük, majd csak a krém készítése közben. (érdemes megkóstolni a párolás végén a natúr nyúlhús ízét, nagyon zamatos, önmagában ízes) Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fejtsük le a húst a csontokról. Egy késes aprító segítségével daráljuk össze. Tegyünk ugyanígy a tojással is. Keverjük össze, fűszerezzük, sózzuk, ízesítsük, és adjunk hozzá (dió) olajat.

Így kell felültetni egy csirkét
Ezt az ételt, ha jól emlékszem, egy dél-amerikai főzős műsorból vettem, csak át alakítottam – írja Max. A lényege, hogy a sülés közben a felszálló sörös-fűszeres gőzben puhul a husika. Bátran állíthatom, hogy jó módszer. Én is használtam, csak akkor borosüveggel és újévi malaccal. Az is remekül sikerült!

Egy edényben melegítsünk kevéske olajat, adjuk hozzá a tejszínt és a mustárokat. Forraljuk össze majd adjuk hozzá a tojásos vágott húst. Gyenge tűzön, kevergetve főzzük össze. Egy kerámia edénybe tegyük kihűlni, és hagyjuk, hogy az ízek érjenek össze.

A salátához készítsünk egy tojás sárgájából és olajból majonézt, ezt ízesítsük a narancs levével, egy kis mustárral, sóval és borssal. Adjuk hozzá a joghurtot, ezzel könnyítjük. Az almát és a répát hámozzuk meg, és vágjuk vagy gyaluljuk vékony csíkokra. Azonnal keverjük bele a majonézbe, így az alma nem barnul meg.

A krémet tálalhatjuk magában is, de ezzel a salátával együtt nagyon finom! Jól illik hozzá a frissen sült fehér kenyér vagy egy diós-rozsos félbarna kenyér.

Jó étvágyat hozzá:

Max

Köszönjük szépen!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!