Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 15. 14:45 | László Márta

Nyári mártogató készülő bulimra

Ez a recept nem más, mint joghurtba kevert finomságok, amik összességében jól feldobják a kerti partira szánt zöld salátádat, mártogathatsz bele sárgarépát, vagy csak egyszerűen kínáld a sült hús mellé. Egykori televíziós kolléganőmtől tanultam, aki nagy mestere volt az ízek, az illatok és a hangulatok szövésének!   

Joghurtos mártogatós kenyérrel, Kép: pixabay

Na jó, lehet kenyérrel is, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Hámozd meg az uborkát, két végét kóstold meg (hogy nem keserű e), majd reszeld le. Vágd apróra a pórét, a petrust és a borsmentát. Mindet add az uborkához, majd borítsd rá a joghurtot. Sózd ízlésed szerint. Jól keverd össze, tedd a hűtőbe 1-2 órára, és csak a buli előtt vedd ki. Ezer arca van, én például egy szelet zöldpaprikával is kikanalazom, annyira szeretem! Lesz sikered neked is a grillpartin! Munkára fel! Amíg ezen elgondolkodsz, mutatok egy másik tippet is:

Kovi pari, Kép: Fodor Iván

Kovászos paradicsom, Kép, Fodor Iván

Iván barátom kovászos paradicsoma

Tengerész házaspár barátaink házavatóján kóstoltam (azután megettem az egészet!) ezt a fantasztikus savanyúságot. A kerti grillezés királynője – a házi kolbászkák mellett – ez a kovászos paradicsom volt! Friss, magasított ágyásaikból szedték az alapanyagot, és az íze maga a tökéletesség! Már írtam a kovászos uborkámról, a Larus-féle kovászos zöldbabról, de ez mindent visz! Zöld paradicsom kell hozzá, és azonnal próbáld ki! 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, desszert, körte, süti

Almás kelt puffancs

Kaptunk a sógoroméktól almát. Sokat. Így kezdődött Somogyi Zoltán Max egyik kedvenc almás receptje.

Tovább
burgonya, liszt, marhahátszín, répa, tejföl

Vadas marha burgonyagombóccal

Egy fantasztikus marhahúslevessel kezdődött Pammeri Lívia vadasa, amit maradék marhahátszínből dobott össze.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!