Facebook hozzászólás
266

Narancsos répaleves

Izgalmas leves a mai receptünk, amit, ha időszűkében vagyunk, akkor konzerv bébirépából is elkészíthetünk. Érdemes kipróbálni. Aki nem szereti a koriandert, akár ki is hagyhatja a levesből.

Hozzávalók:

fél kiló répa

2 narancs leve

1 dl tejszín

3 dl alaplé vagy húsleves (kockából is lehet)

4 ek olaj

só, bors

koriander levél

forrás: sxc.hu

 

A répát hámozás után szeleteljük vékonyra és az olajon kezdjük párolni. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel a levessel, ha forr mehet bele az aprított koriander levél. Néhányat tegyünk el díszítéshez, ha csinosan akarjuk tálalni az elkészült ételt.

Ha a répa megfőtt, turmixoljuk le és adjuk hozzá a narancslevet és a tejszínt. Óvatosan dolgozzunk, ha túl meleg a leves és hideg a tejszín, akkor könnyen összeugrik és nem lesz sima a levesünk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!