Facebook hozzászólás
177

Narancsos-kékáfonyás szelet

Igazán látványos a végeredménye ennek a csíkos csodának, igaz, munka is van vele. Viszont garantált a siker, akárhol kínáljuk!

Kép: Bálint Csemegék

Tészta hozzávalói (1 nagy gáztepsihez):

9 egész tojás
7,5 evőkanál cukor
7,5 evőkanál liszt
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor

Krém hozzávalói:

75 dkg sovány túró
30 dkg porcukor
1 kocka margarin
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor

Narancsos réteghez:

2 csomag főzős vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
7 dl szénsavas narancsízű üdítőital
1 csomag fagyasztva szárított kék áfonya csemege

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a margarint a porcukorral, a citrom héjával és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót is. A vaníliás pudingot a cukorral, és a 7 dl üdítővel állandó keverés közben sűrűre főzzük. Ha a piskóta kihűlt, a krém felét rákenjük, megszórjuk az áfonyával, betakarjuk a krém másik felével. A langyosra hűtött narancsos krémet a krém tetején óvatosan elsimítjuk. Majd az egészet rövid időre hűtőbe tesszük, míg a teteje megdermed.

A recept forrása: Bálint Cseppek



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!