Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 12. 12:00 | Kandikó Éva

Nagyszerű köret: szalonnás krumpli

A legjobb dolgok végtelenül egyszerűek, pont úgy, mint ez a köret is. Mégis akkora cuppogás volt, amíg ettük, hogy öröm volt hallgatni. A vasárnapi ebéd fasírt lett, de láttam a családon, hogy nem feltétlenül szeretnének petrezselymes krumplit enni hozzá. De mivel abban mindannyian egyetértünk, hogy a krumplinál jobb étel nincs a földön, arra gondoltam, kicsit megtekerem én ezt a krumpli dolgot…

Szalonnás krumpli, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
1 kg újkrumpli
4-5 szelet bacon
5 dkg füstölt szalonna
1 csapott evőkanál mangalica zsír
4 szál újhagyma

bors
füstölt paprika
petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőztem, a vizet erősen sóztam. Amíg a krumpli főtt, apró darabokra vágtam a szeletelt bacont és a füstölt szalonnát is, zsírjukat kiolvasztottam, ropogósra sütöttem a szalonnát. Végül a megtisztított, felezett-harmadolt krumplikat a szalonnára tettem, szépen megpirítottam a krumplit is. Időközben adtam még hozzá egy kevés zsírt, mert szükség volt rá. Az utolsó néhány percben a karikára vágott újhagymát is az edénybe tettem, nem puhult át tökéletesen, de épp az volt a cél, hogy még intenzíven érezni lehessen a hagyma ízét. Tálaláskor só, bors, egy gondolatnyi füstölt paprika került rá. Bármilyen grillezett húshoz remek köret.

Burgonyasaláta csodás lila hagymával
Nálunk a burgonya minden formája az elsők között szerepel! Ezt a salátát mindketten szeretjük, mert például a hétvégeken, hideg sültek mellé elképesztően finom, de kaláccsal reggelire is különleges! Ha te is szereted a krumplit, érdemes kipróbálnod ezt a receptet is.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, desszert, körte, süti

Almás kelt puffancs

Kaptunk a sógoroméktól almát. Sokat. Így kezdődött Somogyi Zoltán Max egyik kedvenc almás receptje.

Tovább
burgonya, liszt, marhahátszín, répa, tejföl

Vadas marha burgonyagombóccal

Egy fantasztikus marhahúslevessel kezdődött Pammeri Lívia vadasa, amit maradék marhahátszínből dobott össze.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!