Facebook hozzászólás
246

Mogyoróvajas keksz

Magyarországon még kevéssé ismert termék a mogyoróvaj, Amerikában azonban nincs konyha, amelyben megtalálható ne lenne. Intenzív mogyorós, kicsit sós, kicsit édes ízével két táborra osztja az embereket, van, aki rajong érte, van, aki ki nem állhatja. Mivel én az első tábort erősítem jelenlétemmel, mutatok egy roppant egyszerű kekszet, amit adventi időszakban is érdemes elkészíteni, és bevezetni a családi repertoárba.

Mogyoróvajas keksz, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
12,5 dkg mogyoróvaj
20 dkg cukor (a fele lehet barna cukor)
1 nagy csipet só
1 db tojás
15 dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A kétféle vajat elvegyítjük, majd alaposan kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót, a toját, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. A masszából diónyi golyókat formázunk, tenyerünkkel kissé ellapítjuk. Villával bordákat nyomunk a felületükbe, majd 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 10-12 perc alatt készre sütjük.

Zabpelyhes banáncsemege – az egészséges nass
És itt egy másik gyorsan elkészülő keksz, amit chipsek, ropik helyett ajánljuk azoknak, akik vigyáznak a vonalaikra. Minden összetevője egészséges, és röpke fél óra alatt elkészül.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!