Facebook hozzászólás
1 474

Mogyorókrémes kekszkosárkák – sütés nélkül

Már gyűjtögetjük az ünnepi alkalmakra azokat a finomságokat, amelyek gyorsan, sütés nélkül készülnek. Ezt az édességet gyerekjáték elkészíteni, ezért a lurkó is besegíthet a golyózásba. A mogyorókrém miatt a gyerekzsúrok kedvence lesz, az tuti!

Igazán mutatós aprósütemény
Igazán mutatós aprósütemény

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 20 deka cukor
  • 15 deka margarin
  • 10 deka csokoládé
  • 15 deka pirított, darált mogyoró
  • 25 deka darált keksz
  • darált mogyoró, mogyorókrém

Elkészítés:

A vizet, a cukrot, a margarint és a csokoládét lassú tűznél összeforraljuk. Ezt követően levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált kekszet és a pörkölt, darált mogyorót. Hideg helyre tesszük (kis időre akár a hűtőbe is mehet), hogy „gyurmázhatóvá” merevedjen massza. Gombócokat formálunk a tésztából (mint a kókuszgolyók esetében),  majd a golyócskák közepét benyomkodjuk és fészek alakúra igazítjuk. Mogyorókrémmel (vagy akár rumos diókrémmel) megtöltjük a fészkeket, díszítésül pedig megszórjuk pörkölt-darált mogyoróval.

Az Otthonfőzök oldalán számos sütés nélküli finomságot találtok még! Például ezt a 4 emeletes kekszes-nápolyis csodát is!

Ha mindenképpen a sütő mellett szeretnétek melegedni, és mogyorós édességre vágytok, akkor ezt válasszátok:

100 éves családi recept a mogyorótorta – Mártitól
Ezt a receptet még a nagymamám is az anyukájától tanulta. Képzeljétek hozzá a pörkölt mogyoró isteni ízét, illatát! Csodás őszi recept, de még a karácsonyi asztalon is viszi a pálmát!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!