Facebook hozzászólás
886

Mini répatorta kuglófok – nem csak locsolóknak

A húsvéti menü méltó lezárása a répatorta, új formában tálalva. A gyönyöstarjáni Kovács Borház különleges receptjével most nem csak a locsolókat etethetjük be.

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre liszt
  • 4 egész tojás
  • 1,5 bögre cukor
  • 1 bögre étolaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál só
  • 10-15 dkg dió, mandula vagy mogyoró összetörve vagy darálva
  • 10 dkg mazsola
  • 50 dkg sárgarépa (reszelőn lereszelve)

Elkészítés.
A lisztet, sót, fahéjat, sütőport összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot összeturmixoljuk. A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal egybekeverjük. A masszába belekeverjük a diót, mazsolát és reszelt répát, majd a kuglófformákba öntjük. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50-55 percig sütjük.

A recept a Mátra szívéből érkezett, ahová nem csak a kulinális élvezetek miatt érdemes ellátogatni. Négy csoda is vár rád!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!