Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. november 02. 18:00 | Kandikó Éva

Mindenki kedvence: a tiramisu

Szerintem ha világszintű felmérést készítenének a desszertek népszerűségéről, a tiramisu az első tízben végezne. Nálam mindig van otthon babapiskóta és egy doboz mascarpone vészhelyzet esetére – és ezek a vészhelyzetek elég sokszínűek tudnak ám lenni! -, a tojás úgyse fogy ki sose a hűtőből, úgyhogy nincs akadálya egy jó tiramisunak, a nap bármely szakában legyünk is.

Tiramisu, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
3 tojás szétválasztva
25 dkg mascarpone
2-3 evőkanál porcukor
babapiskóta
lefőzött presszókávé, kb. 3 adag
egy evőkanál rum

Elkészítés:

A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, keverjük simára. Végül a keményre vert fehérje habot vegyítsük a krémbe.  Ezen a ponton próbáljunk meg ellenállni a vágynak, hogy helyben elkanalazzuk az egészet. Ha ez sikerült,  a babapiskótát mártsuk meg a rummal elkevert kávéban. Rendezzük el egy tálban vagy kehelyben, kanalazzuk rá a krémet. Válasszunk akkora edényt, amelyben a hozzávalók 2-3 réteget is tudnak alkotni. Tetejére hintsünk kakaóport.

Piskóta csokidarabokkal, mascarponés krémmel – olasz desszert
Az olasz ünnepi menü elmaradhatatlan fogásai bárányból, tojásból és kelt tésztából készülnek, a desszertek között pedig a csokoládés-krémes finomságok a népszerűek. Ilyen a sült házi piskóta, amelyet néhány megmaradt csoki tojás és egy kis konyhai fortély felhasználásával mi is elkészíthetünk! De ne várjunk vele húsvétig!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!