Facebook hozzászólás
746

Mézes csirkefalatok, aminek senki sem tud ellenállni!

Ha egy kis keleti ízt szeretnénk vinni a konyhánkba, nem kell órák hosszat a sütő felett görnyednünk. Ez a recept nemcsak gyorsan elkészíthető, de ízletes, és keletiesen pikáns is!

Forrás: tastygarden.com

Hozzávalók
1 kiló csirkemellfilé
6 evőkanál méz
5 deci paradicsomlé (vagy ketchup)
2 teáskanál currypor
2 teáskanál édesnemes paprikaőrlemény
1 egész citrom leve
2 teáskanál borecet
4 gerezd fokhagyma
egy evőkanál olívaolaj
tabasco szósz, szójaszósz ízlés szerint
só, bors,

Elkészítése
A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A szósz hozzávalóiból a paradicsomlevet és a mézet magas falú edényben összekeverjük, majd hozzáadjuk a curryt és a paprikát, valamint a citromlevet, és így együtt nagyon kis lángon melegítjük. Ha csípősebben szeretjük, akkor a szószba a curry mellé egy kis tabasco-szószt is keverhetünk, a keleties ízek kiemelésére pedig szójaszósszal bolondíthatjuk meg.
A csirkemellet sütőtálba rakjuk, egy teáskanál borecetet és egy evőkanál olívaolajat loccsantunk rá, majd óvatosan ráöntjük a szószt, hogy ellepje a csirkehúst. A fokhagymagerezdeket hosszában félbevágva a tál négy sarkába dugjuk. 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben legfeljebb 40 perc alatt készre sütjük, amíg a szósz teteje meg nem pirul.

Életforma-tippek

Sütés előtt szezámmaggal is megszórhatjuk a szószos csirkét.

Sütőben készítendő ételekhez
sokféle megoldást találhatsz
az Életforma Shopban!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!