Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. február 25. 19:00 | László Márta

Mesés hagymaleves – megbolondítva

Tél végén már nagyon vágyunk a friss, zöld ízekre, és a hűvösebb napokon a meleg is nagyon jól esik!  Ezt a levest még az is szeretni fogja, aki nem kedveli a főtt hagyma íztét. Böjt idején különösen hasznos, hisz hús nélkül készül, és megfázáskor is igen jól jön gyógyító hatása miatt! Az egészséges élet dunántúli hírnöke, Csákvári Zsuzsanna receptje következik!
Hagymaleves franciás tálban, Kép: Csákvári Zsuzsanna

Kép: Csákvári Zsuzsanna

A most következő recept két éhes szájnak elegendő!

Egy evőkanál olajon megpirítunk egy kiskanálnyi reszelt gyömbért , majd hozzáadunk egy közepes fej hagymát, amit félholdra vágtunk. Az alapanyagokat együtt pirítjuk tovább, aztán annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Lassú tűzön forralva egészen krémessé főzzük a hagymát. Ez kb. 20-30 perc. A végén sózzuk és friss póréhagyma zöldjét dobunk a tetejére. Ha még finomabb ízekre vágyunk, akkor megbolondíthatjuk egy evőkanál fehér rizsmizóval. Ezt bioboltokban lehet beszerezni! Érdemes mert kellemes édeskés ízt kölcsönöz mindennek, és krémesebbé teszi. Hogy laktatóbb legyen a levesünk üvegtésztát adhatunk hozzá, amit egy evőkanál szójaszósszal meglocsoltunk. Ekkor egy tűzálló tálkába helyezzük a levest, a  tetejére rászórjuk a szójaszósszal  ízesített tésztát és sütőben rápirítjuk.
Jó étvágyat!
Ha kíváncsi vagy a szezámmagos csirkémre, itt megtalálod! Ha Zsuzsa másik receptjét is szeretnéd elolvasni? Rajta!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!