Facebook hozzászólás
1 454

Meggyes tejespite

A tejespite külföldi változata a ma oly divatos clafoutis, de ez a tejespite elnevezés nagyon is kifejező. Bármilyen gyümölccsel kombinálható, a gyerekek egyik legnagyobb kedvence lesz. A receptet Oláh Krisztiántól kaptuk.

Meggyes tejespite, Kép: Oláh Krisztián
Kép: Oláh Krisztián

Hozzávalók:  (30×24 cm-s tepsihez)

35 dkg magozott meggy
9 dkg porcukor
15 dkg liszt
3 dl tej
2dl tejszín
3 tojás
Elkészítés:
A tepsit kivajazzuk és megszórjuk vékony rétegben liszttel, majd a meggyeket is szépen elegyengetjük benne. A 3 tojást habosra keverjük a porcukorral, amit két részletben adunk hozzá, hogy ne csomósodjon össze. Amikor már szép fényes a massza és a térfogata is igencsak megnőtt, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a lisztet is. Csomómentesre tovább keverjük, hogy sima, palacsintatésztához hasonlító állagot kapjunk. Aki szereti, egy vaníliarúd kikapart belsejét is hozzáadhatja.
A masszát beleöntjük a tepsibe, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben sütjük meg nagyjából 30 perc alatt. A teteje egy egészen picit meg fog barnulni, viszont a sütemény állaga akkor jó, ha belül még egy kicsit pudingszerűen remeg. Ahogy hűl majd, úgy fog az is megszilárdulni.
Csokis-meggyes muffin
Ezt a finomságot még egy gyerek is el tudja készíteni, bizonyság erre szerzőnk négy és fél éves lánya, Luca. Ha neki megy, neked is menni fog.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!