Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. augusztus 11. 14:45 | Pammer Lívia

Meggyes rétes lustán elterülve

Ne kövezzetek meg, de én sokkal jobban szeretem a sodort rétest, mint a húzottat. Elkészíteni is, és enni is. Igaz, kicsit tartalmasabb a tésztája, nem annyira vékony, mint a húzotté, de számomra ez lett az ideális rétes, általában túrós és meggyes töltelékkel készítem, de idény szerint szinte bármilyen gyümölcs alkalmas a töltelékbe. Most egy kissé savanykás, vagy inkább savakban gazdag meggy került bele, fahéjjal és barna cukorral szórva. Morzsája sem maradt – írja Pammer Lívia

Meggyes rétes, Kép: Pammeri Lívia

Meggyes rétes, Kép: Pammeri Lívia

Hozzávalók a tésztához:

A töltelékhez:

A lekenéshez:

  • egy egész tojás

Elkészítés: 

Tonhalas spagetti, ha valami igazán gyorsra és finomra vágynál
A szombati ebédek mindig valami egyszerűre sikerednek, tekintve, hogy inkább másra fordítok több időt . Mivel most igazán paradicsomdömping van, tonhal meg volt a hűtőben, egy gyors felmérés után úgy döntöttem, hogy a tonhalas spagetti minden elvárt kritériumnak megfelel – írja Pammer Lívia. Hallgassunk rá, és ugorjunk neki!

A liszteket összevegyítjük, hozzáadjuk a csipet sót, a tejfölt, a tojást az olvasztott vajat és rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 30-40 percre. Ezután a tésztánkat 4 egyenlő részre vágjuk. Gombócokat formázunk belőlük. A gombócot lisztezett deszkán jó vékonyra kisodorjuk, ráhalmozzuk az enyhén kinyomkodott, kimagozott meggyet, rászórjuk a cukrot, meghintjük őrölt fahéjjal, és szorosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a többi darabbal is. Szilikonos sütőpapírra fektetjük a kész rudakat, egy egész felvert tojással átkenjük, és előmelegített sütőben 170-180 fokon aranyszínűre sütjük. A szeletelés után a tetejét porcukorral áthintjük, így tálaljuk.

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, desszert, körte, süti

Almás kelt puffancs

Kaptunk a sógoroméktól almát. Sokat. Így kezdődött Somogyi Zoltán Max egyik kedvenc almás receptje.

Tovább
burgonya, liszt, marhahátszín, répa, tejföl

Vadas marha burgonyagombóccal

Egy fantasztikus marhahúslevessel kezdődött Pammeri Lívia vadasa, amit maradék marhahátszínből dobott össze.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!