Facebook hozzászólás
709

Meggyes-mákos muffin

A mákos süteményeket meggyel megbolondítva igen finom, komplex ízhatást érhetünk el, a meggy szaftosabbá teszi a süteményünket. Ezt pite, muffin és torták esetében is alkalmazhatjuk. Lassan klasszikus párosításnak számít, ami nem csoda, mert nagyon finom!

Meggyes-mákos muffin, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
24 szem magozott meggy
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1/2 teáskanál vaníliakivonat (ha nincs, nem tragédia)
2 tojás
12 dkg liszt
3 dkg darált mák
1 teáskanál sütőpor + 1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom héja
4 evőkanál tej

 

Elkészítés:

Egy tálban összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, mákot és fahéjat. Egy másik tálban a vajat habosra keverem a cukorral, mehet bele a vaníliakivonat, majd egyesével a tojás. Ezután nagy, laza mozdulatokkal belekeverem a masszába a lisztes-mákos keveréket, végül beledobom a citromhéjat. A muffin formába belehelyezem a papírkapszlikat, háromnegyedig töltöm masszával mindegyiket, majd két-két szem meggyet belenyomok mindegyikbe. 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percig sütöm. A fenti adag pont elég 12 db nagy muffinhoz.

Meggyes-mákos pite
Veszélyesen jó ünnepi sütemény, mákimádóknak egyenesen kötelező darab, hiszen ha valamiben van mák, ebben a pitében aztán van. A meggy ideális szereplője az ízorgiának. Ha szereted ezt a párosítást, ezt neked is meg kell sütnöd!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!