Facebook hozzászólás
674

Medvehagymás, juhtúrós pogácsa

A medvehagyma az a növény, amit szinte bármibe belecsempészhetünk, amihez passzol a fokhagymás íz. Nagyon szeretjük a pogácsában, és bár ez a juhtúrótól és a vajtól nem egy könnyed kis darab, mégis érdemes kipróbálni.

Medvehagymás pogácsa, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

Hozzávalók:
20 dkg búzaliszt
10 dkg tönköly búzaliszt
15 dkg vaj
1 teáskanál só (a juhtúró is sós)
20 dkg juhtúró
10 dkg tehéntúró
1 csomag sütőpor
egy derekas marék medvehagyma

 

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrok, legutoljára hozzáadva a konyhai aprítóban összevágott zöld leveleket. Ha a túró túl zsíros, adhatunk még a tésztához lisztet, de azért ne essünk túlzásba. Az elkészült tésztát hűtőben pihentessük egy órát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ujjnyi vastagra, szaggassunk belőle pogácsákat, kenjük le tejföllel, amit egy kevés tejjel higítottunk. 180 fokon 20-25 perc alatt megsül.

Medvehagymás töltött gomba
Aki szereti a zöldséget és a most szezonális medvehagymát, az bizonyára örülni fog ennek a gyors finomságnak. Pillanatok alatt fantasztikus ebéd vagy vacsora készülhet most a gombából és némi sonkamaradékból.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!