Facebook hozzászólás
3 274

Mediterrán pulykamell tepsiben

Gyorsan előkészíthető, hipp-hopp, „beszórjuk” a tepsibe, bedobjuk a sütőbe, s amíg elkészül, teríthetünk, vagy befejezhetjük a takarítást. Egy kis mediterrán ízt varázsolhatunk az asztalra ezzel a recepttel.

Hozzávalók (4 személyre)

60-70 dkg pulykamell
2 csomag mozzarella sajt
0,5 kg paradicsom
só, kakukkfű, bazsalikom
kevés olívaolaj

A cukkinis rizshez:
1 zacskó gyorsrizs
25 dkg cukkini
kevés olaj vagy margarin

Elkészítés

A pulykamellet kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, a paradicsomot és a mozzarellát felkarikázzuk.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olívaolajjal. Belefektetjük a pulykamellszeleteket, szépen egymás mellé, ízlés szerint megsózzuk. Beborítjuk a mozzarella-, majd a paradicsomkarikákkal. Csöppet megsózzuk a paradicsomszeleteket is, majd bőven megszórjuk kakukkfűvel és bazsalikommal. Betesszük a sütőbe, s közepes hőmérsékleten, kb. 180 fokon 40-50 percig lefedés nélkül sütjük.

A rizst az előírásos módon megfőzzük. A zsenge cukkini két végét levágjuk, és héjástól felkarikázzuk. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk,  megpároljuk benne a cukkinit, enyhén megsózva. Hozzátesszük a főtt rizst a cukkinihoz, és pár percig összemelegítjük.

Tipp

Csirkemellből, vagy filézett (és lebőrözött) csirkecombból is készíthetjük.

Vigyázat! Ha friss kakukkfűvel vagy bazsalikommal készítjük, annak erőteljesebb az íze, tehát kevesebbet használjunk!

Jó étvágyat kívánunk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!