Facebook hozzászólás
349

Mazsolás túrótorta – a hétköznapok ünnepi sütije

Torta csak akkor lesz belőle, ha formába öntjük! Egyébként egy isteni kevert sütemény sok túróval, némi mazsolával, nagyon kevés lisztel és minimális idővel! A család kedvence lesz!

 

Kép: Pixabay

Hozzávalók
● 50 deka tehéntúró
● 10 deka vaj
● 10 deka porcukor
● 12 deka liszt
● 5 deka mazsola
● 2 tojás
● fél csomag sütőpor
● fél citrom héja
● 1 csomag vaníliás cukor
● só

Elkészítése
Mielőtt bármihez is hozzákezdenénk, beáztatjuk a mazsolát.
Ezt követően az áttört túrót simára keverjük a lágy vajjal, majd hozzáadjuk a fél citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, a csipet sót és végül beleverjük a két egész tojást. Sima, egynemű masszává dolgozzuk össze, amihez aztán hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és az előzőleg beáztatott mazsolát. A tésztát egy mély, kivajazott tepsibe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Életforma-tippek

Ez a finom túrótorta bármilyen tepsiben elkészíthető, de természetesen sokkal tortaszerűbb, ha kerek edényben sütjük meg. Így hát most egy kerek tepsit ajánlunk.

Persze érdemes körülnézned az Életforma Shopban, mert tepsiből igen széles a választék, és biztosan jól sok ötletet kínálnak az újdonságok és az akciós termékek is, aminek különösen most vehetjük hasznát, amikor nyakunkon az ajándékvásárlás!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!