Facebook hozzászólás
377

Mártinál koronával jár a patiszon

Kedvenc biozöldségesem rendre megörvendeztet egy-egy patiszonnal. Kezdetben idegenkedtem tőle, de mára nagyon megkedveltem! Gyorsan királyi fogást készíthetsz belőle! Persze, hogy Neked is először az jut eszedbe, hogy kirántod! Igazad van! Nagyon gyorsan kész, isteni finom, és ha úgy adódik, hogy este 6 után tudsz csak vacsorázni, akkor is nagyon jól esik! És még egy fontos: nem terheli meg a gyomrod! Láss neki!

Hozzávalók:

  • 1 db patiszon
  • liszt
  • 2 tojás
  • morzsa

Elkészítés:

Tisztítsd meg a patiszont, vagyis hámozd meg, majd szeleteld bő egy ujjnyira. Egy másfélliteres forró vízbe dobj egy evőkanál sót, ha forr, rakd bele a patiszonszeleteket. Pik-pak megfő, és ha a hústű simán belemegy, szűrőlapáttal ki is veheted! Hagyd egy kicsit hűlni, majd panírozd be! Bő, forró olajban gyorsan süsd aranybarnára! Sózd meg a papírtörlőre kiszedett szeleteket! Újkrumplival, majonézzel egyszerűen felséges! Felséges olvasóim, jó étvágyat!

Ha ízlett, próbáld ki töltött tökömet is! Itt a recpet!

 

Ne gondolkozz, vágj bele!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!