Facebook hozzászólás
386

Márti salátája a csábításhoz

Ez igazi ízorgia! A számomra nagyon kedves előételt ünnepi alkalmakra szánom. Most például egykori, legkedvesebb kollégáim, barátaim tiszteletére készítettem – teljes megelégedésre! A fickósító salátám a karácsonyi ünnepi asztalon is megállja majd a helyét! 

Randira is jó! Kép: László Márta
Randira is jó! Kép: László Márta

Hozzávalók: 

  • 1 grapefruit
  • 4 salátalevél
  • 1 kisebb főtt csirkemell
  • 5 dkg sonka (főtt)
  • 5 dkg lazac
  • fél sárgarépa csíkokra vágva
  • 1 francia zellerszár
  • 2 ek mascarpone
  • 1 tk Worchester-mártás
  • 4 ek majonéz
  • 1-2 szem kis friss retek
  • fehér bors
Tipp!
Semmiképp se dobd ki a grapefruit belsejét! Én jól kicsavarom a gyümölcsöt, és boldogon isszák rostos gyümölcsléként a kocsival érkezők!

Elkészítés:

Alaposan mosd meg, majd vágd ketté a grapefruitot. Kapard ki belőle a gyümölcsöt. Vágd csíkokra a sárgarépát, szeleteld fel a zellerszárat, kockázd fel a csirke mellet, a sonkát, a lazacnyelvet. Az egészet keverd össze a majonézzel, a mascarponéval, a mártással, ízesítsd sóval, fehér borssal. Mosd le, és papírtörölközővel itatgasd le a salátaleveleket. Béleld ki velük a grapefruitokat. Ebbe töltsd bele a masszát, és kis retekszeletekkel díszítsd fel! Az egészet tedd hűtőbe! Isteni lesz! Ez a mennyiség két adagnak felel meg, ha sokan jönnek, szorozz! Szép ünnepet!

Csokis tuti Mártiéknál
Mindig ünnepi az a süti, ami csokival készül! Ezt a receptet egy barátnőmtől tanultam, aki ebben a műfajban általában – vagy legyek teljesen őszinte, teljesen – ügyesebb, mint én! Ő egyébként brownienek nevezi, de ezt a szót saját interpretációmban nagyképűnek tartanám! Próbáljátok ki előre, hogy az ünnepre tökéletes legyen! Hajrá!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!