Facebook hozzászólás
563

Márti mandulával bolondított sült pisztrángja

Nálam minden jöhet,  ami hal! A pisztráng pedig az egy igazi király! Sokan nem is mernek belevágni, mert attól félnek, hogy majd nem kunkorodik jól a tányéron. Megsúgom, a lényeg nem a kunkorodáson van! Sokkal inkább az ízeken! Elámulsz, milyen ügyes vagy, ha kipróbálod! Egy szerelmes vacsorához is remek ötlet! különleges, és gyorsan elkészül! Hűts be hozzá egy rajnai rizlinget!

Sült pisztráng, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók éhes szájhoz:

Elkészítés:

Alaposan tisztítsd meg, majd éles késsel irdald be a halakat. Sóval, borssal mindenütt jól dörzsöld be. Az olajba dobd bele az apró kockára vágott fokhagyma gerezdeket (bevallom ezt is wokban szoktam készíteni!). Beleforgatom a zsemlemorzsába a pisztrángokat, majd közepesen meleg olajban úgy 5-6 perc alatt kisütöm. Szűrőlapáttal kiveszem a halakat, és egy papírtörölközővel kibélelt tálra teszem. Visszavesszük a lángot a maradék olaj alatt, majd beledobjuk a mandulát, és óvatosan megpirítjuk. Amikor már kezd barnássá válni, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és a fél citrom levét. Kavarunk egyet, majd a halakra öntjük! Egyszerű főtt krumplival tálaljuk! Mennyei! Jó lesz hozzá a rajnai rizling! Próbáld ki! Jó étvágyat!

Füstölt halas szendvicskrém
Füstölt hal, tonhal, egyre megy, ha arról van szó, hogy egészséges ételeket, szendvicskrémet, salátát készítsünk. Érdemes velük megbarátkozni, hiszen remekül színesítik konyhai repertoárunkat amellett, hogy egészségünknek is jót tesznek.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 451

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!