Facebook hozzászólás
471

Marokkói karfiolleves

Tuningoljuk fel a karfiol megszokott ízét egy kis afrikai fűszerezéssel, és máris kész a tüzes, melengető, őszi-téli leves. Szezonjában a karfiol nagyon olcsó, akár fagyasztani is érdemes belőle néhány perces blansírozás után.

Marokkói karfiolleves, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 evőkanál olaj
1/2-1/2  teáskanál őrölt fahéj, római kömény, koriander
1 teáskanál harissza paszta
1 l zöldség alaplé
a tetejére pirított mandula pehely

Elkészítés:
Az olajon kevergetve pirítsuk egy percig a fűszereket és a harisszát, adjuk hozzá az apróra vágott karfiolt, öntsük fel az alaplével, és főzzük a levest, míg a karfiol meg nem puhul. Merülő mixerrel krémesítsük, majd tálaljuk a pirított mandulával.

Egyedien pikáns: kéksajtos karfiolleves
A karfiolt sajnos sokan nem szeretik. Ha esetleg az az ellenérv, hogy unalmas lenne, vagy netán túl jellegzetes az illata (szaga?), arra van egy remek válaszunk! Így még vendégvárónak is kiváló és különleges ez a hétköznapi leves!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Szegmentálás az online térben: hogyan zajlik?

Napjainkban nagy szerepe van annak, hogy a különféle termékeket és szolgáltatásokat milyen formában juttatjuk el a…

A tennis karkötő és nyaklánc története: hogyan váltak ennyire népszerűvé?

Kevés olyan ékszert találni a piacon, amely amellett, hogy elegáns, időtlen megjelenést kölcsönöz a viselője…
1 / 3 454

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!