Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 03. 14:45 | László Márta

Málnaszörp, de nyersen!

Most tedd el a nyár ízét – minden kincsével! A bíborszemek egyszerűen hívogatnak a piacon! Ha már tele a pocak, most gondolj a télre! Ez egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb – mondjuk úgy – szörpi receptje. Ne hagyd ki, mert ha nem is szörpnek használod el, akkor is remek koktélok alapanyaga lesz! És királynő leszel, ha ezzel a saját szörpivel kíséred a társaság italát!   

Málna közeli, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

A málnát összetörjük egy uborkásüvegben (vagy csak egyszerűen alaposan leturmixoljuk egy tálban). Ráöntjük a vizet, és hozzáadjuk a szalicilt. Így hagyjuk állni egy napig, majd gézen (vagy valami hasonló, ritka szövésű kendőn, esetleg szűrőn) rászűrjük az 1 kg cukorra. Ha szépen, lassan lecsöpögött, jól összekeverjük, majd üvegekbe töltjük. Egész télen kortyolgathatunk belőle!

Málna bomba – csata nélkül
Titkot árulok el! Ezt a koktélt a nyár utolsó csókjának szánták az alkotók… Bevallom, én már csókolóztam is vele…
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

nyár, padlizsán, panírozás, újkrumpli

Püspöklila padlizsán rántva

Ezt a zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, illetve A- és C-vitaminban.

Tovább
grill, kert, olaj, paradicsom

Sült paradicsomom grillpartihoz

Ezt a vicces kis grillkoronát először készítettem, de nagyon cuki! A sütés alatt lassan kinyílik a paradicsom! Isteni!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!